Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους 12/9/2014


Με μια πανηγυρική, ανοιχτή συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους αποχαιρετά και φέτος το Καλοκαίρι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με έργα από διάσημες όπερες, τζαζ ρυθμούς και σπανιόλικα ριφς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. Γεώργιου Βράνου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα αναλάβει ο Διογένης Δασκάλου.
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα συμπράξει για την ξεχωριστή βραδιά με τη mezzo soprano Αγγελική Καθαρίου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και τους σολίστες Κώστα Ράπτη στο μπαντονεόν και Έλενα Παπανδρέου στην κιθάρα. Στη συναυλία συμμετέχει και η Παιδική Χορωδία Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διδασκαλία της Μαρίας – Έμμας Μελιγκοπούλου.
Η συναυλία περιλαμβάνει την Εισαγωγή από την οπερέτα Candide του Leonard Bernstein, το χορό Polonaise από την όπερα Eugene Onegin του Pyotr Ilyich Tchaikovsky, το απόσπασμα «Nimrod» από το έργο Enigma Variations και το March αρ. 1 από το έργο Pomp and Circumstance του Edward Elgar, το δεύτερο Βαλς από τη Jazz Suite αρ.2 του Dmitri Shostakovich, το Adios Nonino για μπαντονεόν και ορχήστρα του Ástor Piazzolla, το 2ο μέρος από το Concierto De Aranjuez του Joaquín Rodrigo, το «Azerbaijan Love Song» από τον κύκλο τραγουδιών Folk Songs του Luciano Berio, την άρια «E lucevan le stelle» από την όπερα Tosca του Giacomo Puccini, τη «Habanera» από την όπερα Carmen του George Bizet, το Adiemus του Karl Jenkins, το «Voir sur ton chemin» και το «Cerf Volant» από την ταινία Les Choristes του Bruno Coulais και το «Libiamo nei lieti calici» για σολίστες και χορωδία από την όπερα La Traviata του Giuseppe Verdi.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 21:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

ΚΡΗΝΗ ΜΟΡΟΖΙΝΙ - ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

Μύλοι Αλλατίνη Θεσσαλονίκη