ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2017



«ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 2017»: Τριήμερο εορταστικών 
εκδηλώσεων στη Νεάπολη
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ): Mε αφορμή τη γιορτή του πολιούχου της Νεάπολης, Αγίου Γεωργίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών και ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, διοργανώνουν τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων
Πρόκειται για τον καθιερωμένο κύκλο εκδηλώσεων-θεσμό «Αγιωργίτικα» που θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 21 ως και την Κυριακή 23 Απριλίου, στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης. Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με κεντρικό άξονα το θρησκευτικό στοιχείο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι παρακολουθώντας αθλητικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και θεατρικές παραστάσεις.
Για τρεις ημέρες το κέντρο της Νεάπολης θα μετατραπεί σε έναν υπαίθριο τόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας, παρουσίασης παραδοσιακών χορών, μουσικών προγραμμάτων και ψυχαγωγικών δράσεων για τα παιδιά. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα κορυφωθούν με τη συναυλία του Σωκράτη Παπαϊωάννου, έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
► ΠΑΡΚΟ ΒΑΛΣΑΜΗ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (7 μ.μ.)
Από το πάρκο Βαλσαμή πομπή μουσικών και χορευτικών παραδοσιακών σχημάτων θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και μετά από μία σύντομη στάση θα καταλήξουν στην Κεντρική Σκηνή (Ίμβρου και Παναγή Τσαλδάρη). 
 Συμμετέχουν Α΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, Β΄ Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης, Ποντιακή Εστία Νεάπολης, Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Μ.Ν Αγίου Γεωργίου Νεάπολης «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Χορευτικός Σύλλογος Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών.
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
► ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ – ΑΥΛΗ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (11 π.μ.)
-«Προσκοπική πλατεία» με μουσικοκινητικά παιχνίδια από το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης
-«Βάλε Τρίποντο». Διαγωνισμός τριπόντων. Συντονίζει ο προπονητής Κώστας Αστεριάδης
► Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 
-6 μ.μ.: Λιτανεία και περιφορά της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.
-7 μ.μ.: Εσπερινός 
► ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Μουδανίων και Παν. Τσαλδάρη)
-7 μ.μ.: «Με γεύση σοκολάτα!» - Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για 
Παιδιά. Με εύκολο τρόπο μαθαίνουμε να φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά γλυκίσματα σοκολάτας. Γνωρίζουμε τα υλικά, δοκιμάζουμε αρώματα και γεύσεις και παίρνουμε μαζί μας τις συνταγές για να πειραματιστούμε ξανά! 
«Τα χρώματα της άνοιξης» - Εργαστήρι δημιουργικών κατασκευών. Τα παιδιά παρέα με τους γονείς και με τη βοήθεια των παιδαγωγών της ομάδας ετοιμάζουν ανοιξιάτικες κατασκευές για να διακοσμήσουν το σπίτι. Μαθαίνουν τεχνικές και γνωρίζουν διαφορετικά υλικά για να κάνουν πρωτότυπες συνθέσεις. 
-8.30 μ.μ.: «Ο Καραγκιόζης πολυτεχνίτης». Παράσταση Καραγκιόζη από 
τον Αγάπιο Αγαπίου 
► ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Ίμβρου και Παν.Τσαλδάρη)
Λαϊκή μουσική βραδιά με τα συγκροτήματα των Κλείτου Βάτσα και 
Δημήτρη Κωνσταντίνου
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 
 ► Ι.Μ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
7.30 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 
► ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (Ίμβρου και Παν.Τσαλδάρη)
-11.30 π.μ.: Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με τη συμμετοχή των συλλόγων: 
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Γαϊτάνι», Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα Κάστρα», Χορευτικό Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου «Αγία Φωτεινή η Νεαπολίτις», Δημιουργικός Σύλλογος Γυναικών «Εστία», Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «Παρχάρ», Χορευτικό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Μετεώρων, Χορευτικό Σωματείο και Σύλλογος Φίλων Χορευτικού «Χοροστάτες», Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης 
-8 μ.μ.: Χορωδία ΚΑΠΗ
-8.30 μ.μ.: Χορωδία Συλλόγου Γυναικών «Εστία»
-9 μ.μ.: Έντεχνο λαϊκό πρόγραμμα με τον Σωκράτη Παπαϊωάννου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

Πεντάπολη Σερρών

Γαράζο – «Κίτρων Γεύσεις»