Επίσκεψη Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου στη Νεάπολη


Ήρθε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ο οποίος επισκέφτηκε την ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Η επίσημη υποδοχή του στην ιερά μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του επισκοπείου και του ιερού καθεδρικού ναού Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως στις 18.00. Ακολούθως εψάλει δοξολογία εντός του ιερού ναού. Το Σάββατο στις 9.30 ο σέρβος πατριάρχης θα πραγματοποιήσει επιμνημόσυνη δέηση στο συμμαχικό κοιμητήριο Ζέιτενλικ, όπου βρίσκονται ενταφιασμένοι 7.500 χιλιάδες Σέρβοι οι οποίοι έπεσαν κατά τις μάχες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Άλλωστε η επίσκεψη του σέρβου προκαθημένου πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη τον Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους ηρωικώς πεσόντες συμπατριώτες του.
Στις 11.00 ο σέρβος πατριάρχης θα μεταβεί στον Χορτιάτη για να τελέσει αντίστοιχη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο καέντων Χορτιάτη. Ακολούθως θα επισκεφθεί την ιερά μονή Μεταμορφώσεως Χορτιάτη.
Το πρόγραμμα της πατριαρχικής επισκέψεως του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση “Ωδή στην Ειρήνη”, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μονής Λαζαριστών στις 19.00.

Την Κυριακή ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Σερβίας θα τελέσει τη θεία λειτουργία στον ιερό καθεδρικό ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος. Ο μακαριότατος θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στον Άθωνα την Τρίτη 21 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει αεροπορικώς στο Βελιγράδι.































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

Πεντάπολη Σερρών

Γαράζο – «Κίτρων Γεύσεις»