Το Φιντανάκι

Το «Φιντανάκι» του Π. Χόρν σε σκηνοθεσία της Ρούλας Αγγελίδου παρουσιάζει φέτος η ομάδα του θεατρικού εργαστηρίου « Θέσπις».
Πρόκειται για ένα δραματικό έργο που κινείται στα όρια της ηθογραφίας και παρουσιάζει την σήψη και την παρακμή της αθηναϊκής κοινωνίας του Μεσοπολέμου. Η φτώχεια, η ανηθικότητα, η πορνεία, ο αγνός και στην συνέχεια  προδομένος έρωτας συνυπάρχουν σε μια πλακιώτικη αυλή. Κεντρικό πρόσωπο είναι η Τούλα, το «Φιντανάκι», κόρη ενός φτωχού, τίμιου δουλευτή, του Κυρ Αντώνη. Η Τούλα αντιστέκεται και εκπροσωπεί την αγνότητα και την ηθική αλλά ο έρωτας της με τον Γιάγκο, κουτσαβάκι της εποχής, επιδρά καταλυτικά στην ζωή της και στη εξέλιξή της. Όταν αυτός την προδίδει για να παντρευτεί την Εύα, μια γυναίκα χωρίς ηθικούς φραγμούς αλλά με χρήσιμες ¨γνωριμίες¨, η Τούλα έγκυος από τον Γιάγκο ζητά της βοήθεια της κυρά Κατίνας, παλιάς πόρνης της γειτονιάς, η οποία της την προσφέρει φυσικά με ανταλλάγματα. Η αυλαία κλείνει με τον φυσικό θάνατο του Κυρ Αντώνη και τον ηθικό θάνατο της Τούλας.
Το θεατρικό εργαστήρι «Θέσπις» του Δήμου Νεάπολης από το 1995 που ιδρύθηκε δηλώνει δυναμικά την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Και φέτος, λοιπόν, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί ετοίμασαν με επαγγελματική συνέπεια και μεράκι μια άκρως καλοδουλεμένη παράσταση υπό τις  σκηνοθετικές οδηγίες της Ρ. Αγγελίδου.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί και σήμερα 21/6 στο θέατρο του εργαστηρίου στην Νεάπολη, Λαγκαδά…
Μην το χάσετε!!!
 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόχωμα - Ι.Ν. Αγίου Πνεύματος Σάντας

Πεντάπολη Σερρών

Γαράζο – «Κίτρων Γεύσεις»